Održano prvo kolo Premijer lige BiH u streljaštvu

Prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u streljaštvu u gađanju vazdušnim oružjem (puška i pištolj) u kategorijama seniora i seniorki i juniora i juniorki, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, održano je 28. februara u Sarajevu.

Nastupilo je 113 takmičara u seniorskoj i 82 takmičara u juniorskoj kategoriji iz 17 streljačkih klubova Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je održano na elektronskim metama na 10 metara na 40 streljačkih mjesta u skladu sa streljačkim pravilima ISSF i uz poštovanje epidemioloških mjera i preporuka Zavoda za javno zdravstvo BiH.

SK „Mladost“ je nastupio sa tri ekipe koje su gađale u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, u disciplini vazdušna puška i pištolj.

Najbolji plasman su postigli juniori koji ekipno nisu imali konkurencije u BiH. Prvi takmičar pojedinačno bio je Ivan Slijepčević sa pogođenih 555 krugova. Drugi je Miroslav Petrović sa pogođenim 541 krugom iz Geofona, a treći Pavle Merćep iz Leotara sa 538 pogođenih  krugova.

Juniori, u kategoriji vazdušna puška zauzeli su peto mjesto ekipno, a juniorke su bile šeste.

Seniori na vazdušnom pištolju su zauzeli 4. mjesto u ekipnom plasmanu, dok je pojedinačno Ivan Slijepčević zauzeo 6. mjesto.

Naredni vikend je po zvaničnom Kalendaru takmičenja SS BiH, održaće se drugo kolo lige kadeta u Trebinju.

Podijelite vijest