Održano jubilarno 10. Gatačko sijelo u Beogradu

Na praznik Sretenja Gospodnjeg koji se u Srbiji slavi i kao Dan Državnosti, u restoranu Centra Sava, pred više od 400 ljudi upriličeno je jubilarno 10. Gatačko sijelo.

Ovaj skup je, već po tradiciji, blagoslovio bivši gatački prota, danas penzionisani sveštenik iz Zemuna, Lazar Manigoda.

Predsjednik Kluba Gačana Svezozar Crnogorac pozdravio je goste među kojima je bilo 42 prof. dr prirodnih i društvenih nauka nauka, predvođenih akademikom Miodragom Markovićem, više od 75 vlasnika i menadžera uspješnih kompanija, 66 studenata Beogradskog i Novosadskog Univerziteta, redakcija časopisa „Nova Zora“ i mnogi drugi.

– Hvala donatorima do neba! Tu  su lideri Dejan Slijepčević i Darko Bajčetić, uz Rodoljuba Draškovića i braću Krtolice, oni su najveći. Dejan nam pomaže kad god treba  i ne znam kako bismo bez njega – rekao je Crnogorac.

Zamjenik načelnika opštine Gacko Radoica Antunović je prenio pozdrave iz zavičaja. U svom govoru je istakao da lokalna samouprava ulaže velike napore u infrastrukturu i izgradnju sistema vodosnabdijevanja prema Pridvorici. On je pozvao na saradnju i jedinstvo.

– Zahvaljujem se Republici Srbiji koja pomaže Republiku Srpsku. Često se u javnosti potencira kako su baš sve opštine u RS dobile pomoć iz Srbije. Istine radi, želim da se zna da nijedan dinar pomoći iz Srbije nije stigao u Gacko. Zavičajno veče ipak treba da bude rezervisano za lijepe priče. Neka nam Bog da dobro zdravlje i svaki napredak – poručio je Antunović.

I ove godine Klub Gačana je uručio novčane nagrade najboljim studentima koji su se prijavili. Donator nagrada Slavko Gojković uručio je nagrade Mariji Bjelogrlić (Rudarsko -geološki fakultet, druga godina, prosek 9,57), Stefanu Gojković (Medicinski fakultet, treća godina, prosek 9,29) i Željana Dostinić (Pravni fakultet, treća godina 8,83).

Detaljnije na sajtu Slobodna Hercegovina: http://slobodnahercegovina.com/hercegovacki-sretenjski-sabor-odrzano-10-gatacko-sijelo-u-beogradu-fotovideo/

Podijelite vijest