Održano finale Kupa BiH u streljaštvu

Finale Kupa BiH u streljaštvu, u disciplini vazdušna puška i pištolj, proteklog vikenda održano je  u Trebinju, uz učešće ekipa i strijelaca svih klubova koji su se plasirali u finale Kupa BiH u 2014. Nastupilo je ukupno sedam streljačkih klubova finalista sa 14 takmičarskih ekipa, koje su se plasirale u finale ovogodišnjeg Kupa BiH: „Mladost“ Gacko sa tri ekipe (muška i ženska puška i muški pištolj), „Geofon“ Teslić sa tri ekipe (muška i ženska puška i muški pištolj), „Leotar“ Trebinje sa jednom ekipom (muški pištolj), „Visoko“ iz Visokog sa dvije ekipe (muška puška i pištolj), „Zenica“ iz Zenice sa dvije ekipe (muška i ženska puška), „Sarajevo“ iz Sarajevo sa dvije ekipe (muška i ženska puška), „Igman“ iz Hadžića sa jednom ekipom (muška puška).

Ekipama SK „Mladost“ je nedostajalo malo sportske sreće da se domognu pehara i jednog od tri prva mjesta, jer su sve ekipe zauzele četvrto mjesto. Pojedinačno su imali vrijednih rezultata koje treba pomenuti, pogotovo zato što su u zvaničnom Biltenu Kupa BiH istaknute pojedinačne liste i rang takmičara u sve tri streljačke discipline.

Za ekipu seniorki u disciplini vazdušna puška, gađale su Jelica Vuković sa pogođenih 396,2 kruga (prosjek po jednom hicu 9,905 kr.) i novim klubskim i ličnim rekordom, Milijana Bošković sa 382,5 kruga i treći član u ovoj ekipi pionirka Dajana Krstojević sa 380,5 krugova, sa pogođenim vlastitim rekordom, što je ekipni rezultat 1159,2 kruga.

Za ekipu seniora u disciplini vazdušna puška, najbolje je gađao: Dušan Krstojević sa pogođenih 573,7 krugova, Branislav Bošković je pogodio 564,1 krug i Božidar Tepavčević 548 krugova, što je ekipno 1685,8 krugova.

Za ekipu seniora u disciplini vazdušni pištolj, najbolje je gađao Momir Vuković sa pogođenih 556 krugova, koji je bio i prvi pojedinačno. Božidar Tepavčević je pogodio 496 krugova a Nikola Bajčetić 495 krugova, što je ekipno 1547 krugova.

Već 01. maja, pred strijelcima „Mladosti“ je drugo kolo Lige pionira SS RS, koje će se za našu regiju održati u Trebinju. U subotu 03. maja, kandidat za reprezentaciju BiH iz našeg kluba, Dušan Krstojević, učestvuje na izbornom takmičenju u Zenici, za plasman u ekipu koja će predstavljati BiH na polufinalu Lige Evrope, koje se održava u Osijeku od 16. do 18. maja (takozvana „Evropska liga mladih“).

Streljački klub invalida „Gacko“ (ukoliko dobije potrebna finansijska sredstva), 04. maja učestvovaće sa svojim ekipama i strijelcima na drugom kolu Lige invalida u Tesliću, čiji je domaćin SKI „Banja Luka“ iz Banja Luke. Zbog loših uslova u Banja Luci, ovo takmičenje će se održati u Domu strijelaca u Tesliću.

Podijelite vijest