Održana Skupština Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko

Danas je održana redovna godišnja Skupština Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko, na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu i Plan aktivnosti za tekuću godinu. Prvi put, jednoglasno je usvojen i prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Crvenog krsta istaknutim pojedincima, udruženjima i ustanovama, koji su doprinijeli radu ove organizacije.

“Pored redovnih tačaka koje su se našle na dnevnom redu, prvi put smo odlučili da dodijelimo značajna priznanja Informativno kulturnom centru Gacko, Udruženju Dobrovoljni davaoci krvi Gacko i Udruženju Sv. Simeon Mirotočivi. Smatramo da ova dva udruženja i ova javna ustanova zaslužuju da dobiju visoko priznanje, a to je Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske. Ove prijedloge šaljemo Skupštini Crvenog krsta RS i iskreno se nadamo da će u skladu sa našim obrazloženjima biti pozitivno riješena”, rekla je predsjednik Skupštine Crvenog krsta, Mira Avdalović.

Tokom zasjedanja, sekretar Crvenog krsta, Branislav Arnautović, rekao je da je poslovanje ove ustanove bilo pozitivno u skladu sa budžetom predviđenim sredstvima. Istakao je najvažnije datume koji su obilježeni tokom 2018. godine, apostrofirajući da su sve humanitarne aktivnosti bile zasnovane na radu sa mladima. U tom pravcu nastavljaju i ove godine, sa spremnim Planom aktivnosti djelovanja koji je jednoglasno usvojen.

Podijelite vijest