Održana Regionalna konferencija predsjednika i sekretara skupština opština i gradova RS

U okviru projekta „Podrška savezu opština i gradova”, predsjednik SO-e Gacko, Jovan Kovačević  i sekretar skupštine opštine, Dragan Jegdić, juče, 10. decembra, prisustvovali su Regionalnoj konferenciji predsjednika i sekretara skupština opština i gradova RS, koja je održana na Jahorini, opština Pale.

Na konferenciji je dogovoreno da se poboljša komunikacija između Saveza i skupština opština i gradova, kao i da se oblast dobrih praksi u radu skupština opština i gradova promoviše putem Saveza, kroz izradu promotivnog materijala i baze podataka na internet stranici Saveza. Dogovoreno je i formiranje mreže predsjednika i sekretara skupština opština i gradova, kako bi na jednom mjestu bile dostupne informacije o normativnoj, odnosno zakonodavnoj vlasti.

Cilj konferencije je bio da se u direktnim kontaktima usaglase modeli buduće saradnje i usluga koje Savez pruža skupštinama opština i gradova Republike Srpske.

Konferenciji su prisustvovali i Mićo Mićić, predsjednik SOG RS, Ken Palmer, zamjenik direktora misije OEBS-a u BiH, Miroslav Lučić, predsjednik grada Istočno Sarajevo i drugi.

Podijelite vijest