Održana redovna skupština Boračke organizacije opštine Gacko

Juče je u sali SO-e održana redovna skupština Opštinske Boračke organizacije Gacko. Razmatrano je nekoliko tačaka dnevnog reda, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su obilježile 2015. godinu, aktivnosti oko izgradnje centralnog spomen obilježja poginulim borcima 1992-1995 godine kao i obilježavanje Dana brigade.

Prema riječima predsjednika OBO Gacko, Slobodana Ilića, rad u protekloj godini je bio konstruktivan sa niz ideja i prijedloga koji će dobro doći u planiranju aktivnosti i za narednu godinu. „Prvenstveno mislim na fondaciju koja je egzistirala prošle godine, koja su sredstva namijenjena za pomoć ugroženoj boračkoj populaciji i izgradnju centralnog spomen obilježja u Dobrom polju“, ističe Ilić, i dodaje da su delegati uzeli učešća i u mnogim drugim pitanjima.

Ilić kaže da u OBO Gacko čine sve da poprave položaj boračke populacije. Nada se da će problem  zapošljavanja djece poginulih i demobilisanih boraca konačno dati rezultate, s obzirom da je to, kako kaže, aktuelna tema koja se vodi na nivou Republike Srpske.

Jedna od aktivnosti koja je pokrenuta u ovoj godini je i obilježavanje Dana brigade 7. avgusta kao i izgradnja centralnog spomen obilježja za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata 1992-1995. godine.

„Centralni spomenik za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata je jedno od aktuelnih pitanja i početkom ove godine vođene su aktivnosti oko donošenja odluke i lokacije za izgradnju. Skupština je donijela odluku da mjesto podizanja spomenika bude kod zgrade stare Opštine, a u toku je izrada idejnih rješenja koja će se donijeti prije obilježavanja Dana brigade“, kaže Ilić.

Ističe da su u startu zauzeli kohezioni stav, te da imaju dobru saradnju i sa opštinom  Gacko i sa Boračkom organizacijom RS. Sa svima nastoje ostvariti korektnu saradnju u cilju očuvanja jedinstva srpskog naroda i jedino kao takvi će lakše doći do boljih rezultata i u narednoj godini.

Skupština je simbolično završena obilaskom Spomen sobe i paljenjem svijeća na spomen obilježjima poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Podijelite vijest