Održana redovna godišnja sjednica Skupštine Crvenog krsta Gacko

Sve aktivnosti Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko tokom prošle godine bile su usmjerene i podređene pandemiji virusa korona, rečeno je na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine ove organizacije, koja je održana danas.

Jednoglasno su usvojeni Izvještaj o radu, finansijski izvještaj kao i Plan rada za tekuću godinu.

“Volonteri naše organizacije, ali i svi mi, bili smo angažovani u nečemu sa čime smo se prvi put susreli. Pandemija virusa korona uticala je i na naš rad. Dobili smo veliki broj donacija od raznih organizacija, od zaštitne opreme, maski i rukavica, koje smo pakovali i dostavili svakom domaćinstvu”, rekao sekretar Crvenog krsta, Branislav Arnautović, naglašavajući da je cijela godina bila podređena aktuelnom virusu, te iz tih razloga dosta aktivnosti nije realizovano.

Ipak, Arnautović je istakao skromno obilježavanje je 5. decembra, Dana volontera, a tom prilikom dobili su zahvalnice za njihov nesebičan rad.

U planu rada za tekuću godinu uvrštene su sve tradicionalne aktivnosti, a, kako ističe Arnautović, njihovo provođenje će u mnogome zavisiti od epidemiološke situacije.

Podijelite vijest