Održana prva “Konferencija beba” u Gacku

Nemanjina ulica u Gacku sinoć je bila rezervisana za najmlađe stanovnike. Oko 80 beba do dvije godine starosti, okupilo se na prvoj „Konferenciji beba“, manifestaciji koja se održava širom Republike Srpske.

Po uzoru na druge gradove, nakon promotivne šetnje beba i svih učesnika, žiri je izabrao tročlano predsjedništvo.

Za predsjednicu predsjedništva „Konferencije  beba“ izabrana je Miona Mandić – najmlađa beba. Članovi predsjedništva su Vuk Tepavčević – najstarija beba i Nikola Miletić – beba sa najviše braće i sestara.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković, otvarajući konferenciju istakao je da je ovo samo jedan od načina na koji Opština Gacko promoviše pronatalitetnu politiku.

„Ovo je najljepši događaj, naša parada ponosa, kojom se ponosi Gacko, Hercegovina i Republika Srpska“, rekao je načelnik Milinković.

Opština Gacko, Kulturno – sportski centar i prijatelji manifestacije obezbijedili su prigodne poklone za pobjednike, ali i za sve učesnike u manifestaciji.

U kulturno – umjetničkom dijelu programa učestvovali su polaznici Dječijeg vrtića.

„Konferencija beba“ je tradicionalna manifestacija čiji je pokretač Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Cilj manifestacije je promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, podizanje svijesti o značaju porodice, kao i ukazivanje na problem nedovoljnog rađanja djece u Republici Srpskoj.

Podijelite vijest