Održana promocija zbirke pjesama „Vrisak u beskraj“

Sinoć su se u prostorijama Narodne biblioteke Gacko, uz akustične zvuke gitare, čuli novi stihovi zbirke pjesama „Vrisak u beskraj“, naše pjesnikinje, Dragice Ivanović.

Ispred Narodne biblioteke prisutne je srdačno pozdravila direktorica, Milica Lažetić i zahvalila se Dragici što je biblioteka bogatija za još jednu njenu zbirku pjesama.

O Dragičinoj poeziji, njenom novom ostvarenju, svoje stručno mišljenje dao je naš poznati književnik, profesor Đorđe Dabarčić, koji je ujedno i pripremio ovu zbirku za štampu.

„Zbirku „Vrisak u beskraj“ je pisala jedna kvalitetna ruka, i vrijedi se pozabaviti onim što ona nosi u sebi“, rekao je Dabarčić.

Svim ljubiteljima poezije, na svojstven način jednoj pjesničkoj duši, obratila se i lično autorka knjige. „Za mene je poezija i radost i gorčina,svjetlo i mrak, dar ali i breme. Sretna sam ako u toku jednog svog dana uspijem nekom svojom pričom, šalom, pjesmom, obradovati i nasmijati bar jednog svog prijatelja“, rekla je autorka.

O onome što njeni stihove govore, najbolje je opisala književnica  i recezent ove zbirke, Gordana Vlajić.

„Dobra poezija vas oživljava , vraća snagu i hrani dušu. Dragica piše dobru poeziju. Sočnu, neprskanu, ručno branu. Njen nepretenciozan stih, čist i jasan jezik, ritam i metrika, njen sluh za konsonance i osećaj za disonance, pa kao i pevljivost njenih recitala, najavljuju pesnikinju koja kao da je već odavno prisutna. Koja poeziju udiše i izdiše, prenoseći svoju emociju čitaocima“, napisala je u recenziji Vlajić.

Pored stihova iz zbirke koje je Dragica podijelila sa publikom, veče su upotpunili i naši ostali pjesnici, Đorđe Dabarčić, Sreten Vidaković, Jovan Delić i Drago Papović, kazivajući stihove iz svog pjesničkog opusa.

]

Podijelite vijest