Održana osnivačka skupština Udruženja „Naučionica“

U petak, 10. septembra, u sali skupštine opštine Gacko održana je osnivačka skupština Udruženja – Centar za učenje i edukaciju „Naučionica“. Cilj je da se kroz kurseve, ali i niz kreativnih radionica omogući djeci školskog i predškolskog uzrasta nadogradnja školskog gradiva i formalnog obrazovanja.

Predsjednik udruženja, Radoica Antunović, istakao je da će „Naučionica“ pratiti nastavni program osnovnih i srednjih škola i vršiti pomoć u podučavanju da bi savladavanje gradiva u školi bilo lakše, a u planu su i kursevi i radionice vannastavnog sadržaja.

„Organizovaćemo radionice „vršnjačko podučavanje“ sa ciljem da djeca postaju volonteri od malih nogu, da bolji učenici pomažu lošijim. Jedna od tema biće „ekologija“ jer su naša djeca najviše pogođenja zagađenjem, zatim tu su kursevi iz jezika, fizike, matematike i još mnogo toga“, rekao je Antunović.

„Opasnosti od digitalnog svijeta“ biće jedna od prvih radionica koja će biti organizovana u ovom centru za učenje.

„Djeca se tek u šestom razredu u formalnom obrazovanju susreću sa predmetom informatika, a do tada svako dijete preko mobilnog telefona ili računara puno toga prođe vezano za informatiku. Te radionice su neophodne, radiće se za djecu od 6 do 10 godina i djeca će biti obučena šta mogu i šta smiju da rade. Biće organizovane radionice i za roditelje kako bi mogli da prate šta njihova djeca rade na internetu“, pojasnio je Antunović.

Iz „Naučionice“ poručuju da planiraju organizovati i školu glume, slikanja i sve za šta budu zainteresovani naša djeca i omladina. Družimo se uskoro!

Podijelite vijest