Održana izborna sjednica Sindikalne organizacije zaposlenih lokalne samouprave Opštine Gacko

Juče je u sali SO-e Gacko održana izborna sjednica sindikalne organizacije zaposlenih lokalne samouprave Opštine Gacko. Za predsjednika Sindikata, sa 18 glasova za, izabran je Željko Popović koji je tu dužnost obavljao i u proteklom periodu. Izabrani su i članovi sindikalnog i nadzornog odbora.

Na sjednici su se našle četiri tačke dnevnog reda. Posle izbora radnih tijela razmatran je i jednoglasno usvojen

Izvještaj o radu za prethodne četiri godine, kao i program rada u narednom periodu.

„Za ove četiri godine smo prošli stresan period, ali ipak uspješan. Uspostavili smo partnerski odnos sa poslodavcima, sagledavali postojeće stanje i rješavali probleme. Održane su i tri vanredne sjednice“- rekao je predsjednik Sindikalne organizacije opštine Gacko i dodao „Osnovni princip sindikata je borba za održavanje radnih mjesta. Posebno smo ponosni sto je održana visina plate kao osnovne kategorije, a odmrznuto je pravo za plaćanje jubilarnih naknada“.

Ono što je bitno naglasiti je da sindikat podržava sve humanitarne akcije, kao i da isplaćuje jednokratne pomoći.

Kada je u pitanju plan rada za naredni period Popović je izrazio potrebu održanja postojećeg stanje sa tendencijom poboljšanja.

Popović je takođe izrazio spremnost da će se i u narednom periodu boriti da prava svakog člana Sindikata budu u potpunosti zaštićena.

 

Podijelite vijest