Održana Dvadeset šesta redovna sjednica SO-e Gacko

U sali skupštine opštine Gacko juče je održana Dvadeset šesta redovna sjednica Skupštine opštine. Sjednicu je otvorio predsjednik SO-e Jovan Kovačević, u prisustvu sekretara Dragana Jegdića, potpredsjednika SO-e Koste Milićevića, zamjenika načelnika Radoice Antunovića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Ranka Markovića, načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Dragana Papovića, načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Alekse Zelenovića, načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove Dragice Jovović, službenika za odnose sa javnošću i predstavnika Radio Gacka.

Uvojen je dnevni red od 13. tačaka. Na prijedlog predlagača, načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Dragana Papovića, sa dnevnog reda povučen je Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Gacko za period 01.01-31.03.2016. godine.

Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa Dvadeset pete redovne sjednice Skupštine opštine Gacko održane dana 14.06.2016. godine.

U konstruktivnoj raspravi usvojen je Izvještaj o radu Načelnika opštine i Opštinske uprave opštine Gacko za 2015. godinu sa 10 glasova ZA, 3 protiv i 3 uzdržana.

Usvojen je Prostorni plan opštine Gacko za period 2014-2034 godine. Prezentaciju su izvršili nosioci izrade plana „Urbis centar“ iz Banjaluke.

Prijedlog Odluke o izmjeni dijela Regulacionog plana „Kanal“ Gacko, kao i Prijedlog Odluke o izmjeni dijela Regulacionog plana „RiTE Gacko“ izložio je predstavnik „Put inženjering“ iz Trebinja. Zaključeno je da je potrebno pribaviti mišljenje nadležnog Ministarstva u vezi sa izmjenama planova kako bi se na narednoj sjednici odbornici izjasnili po ovim tačkama.

Sa 12 glasova ZA i jednim uzdržanim, prihvaćena je Informacija o stanju lokalnih puteva i ulica (izgradnja i održavanje) i drugih javnih objekata od značaja za opštinu Gacko za proteklu godinu.  Napomene na dokument dao je načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu, Aleksa Zelenović.

Izvještaji o radu Opštinske boračke organizacije Gacko, Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko i Opšte zemljoradničke zadruge Gacko za 2015. godinu, usvojeni su jednoglasno i bez rasprave.

Jednoglasno je prihvaćena Informacija o zdravstvenoj zaštiti stočnog fonda opštine Gacko za 2015. godinu. Veterinarsku službu u našem gradu čine dvije samostalne veterinarske organizacije A.D. Veterinarska stanica i Veterinarska ambulanta „Milićević“ i obavljaju sve što zahtijeva terenski rad, kao i veterinarska legistlativa.

Informacija o broju nezaposlenih lica u opštini Gacko prema kvalifikacionoj strukturi prihvaćena je jednoglasno i bez raprave. Na evidenciji Biroa Gacko trenutno su prijavljena 1084 nezaposlena lica.

Riješena su četiri predmeta imovinsko-pravnih odnosa i postavljena dva odbornička pitanja.

Podijelite vijest