Održana 45. sjednica Saveza opština i gradova Istočne Hercegovine

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović, juče je u Nevesinju prisustvovao 45. sjednici Izvršnog savjeta Saveza opština i gradova Istočne Hercegovine. Sjednicom je predsjedavao načelnik opštine Nevesinje, Momčilo Šiljegović.

Glavna tema sastanka bila je organizacija posjete članova Izvršnog savjeta SOIH Kancelariji za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije 4. i 5. novembra u Beogradu.

“Akcenat  sjednice bio je odlazak u Beograd na poziv Kancelarije za saradnju sa dijasporom, odnosno za podršku Srbima van Srbije. Na sastanku u Beogradu kojem će prisustvovati predsjednik Vlade Republike Srbije i resorni ministri, članovi Savjeta imaće priliku da učvrste saradnju Istočne Hercegovine i Srbije započetu na konferenciji „Dani Hercegovine“, koja je ljetos održana u Trebinju” – izjavio je Šiljegović.

On je rekao da se na dnevnom redu sjednice našla i izrada zajedničke Strategije razvoja Istočne Hercegovine i Podrinja, da su učinjeni prvi koraci na izradi ovog značajnog projekta koji bi uvelike doprinio razvoju i jačanju Hercegovine.

(Virtualna Hercegovina)

Podijelite vijest