Održan sastanak Kriznog štaba – razmatrano provođenje propisanih mjera

Danas je održan sastanak Kriznog štaba opštine Gacko na kojem je razmatrano provođenje već propisanih mjera, u vezi sa širenjem epidemije izazvane virusom korona. Konstatovano je da se naložene mjere uglavnom provode i poštuju, osim mjera koje se odnose na samoizolaciju (karantin).

Komunalna policija Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Gacko, od jutros kontroliše lica kojima je određena kućna izolacija. Za sva lica gdje komunalna policija utvrdi da se ne nalaze na lokaciji određenoj u Rješenju nadležnog zdravstvenog inspektora, preduzimaće mjere i radnje po Zakonu o komunalnoj policiji.

Kako je u potpunosti zabranjeno svako javno okupljanje, a to podrazumijeva i okupljanje na otvorenom, upućuje se apel građanima da se pridržavaju već propisane Naredbe. Naime, pripadnici Centra javne bezbijednosti Gacko, evidentirali su takve prekršaje tokom jučerašnjeg dana na lokacijama Partizansko groblje, Klinje i drugim mjestima. Upozoravaju da će prekršioci u slučaju ne pridržavanja biti sankcionisani.

Krizni štab još jednom upućuje apel svim građanima na savjesno ponašanje i obavezno pridržavanje i poštovanje naloženih mjera.

Podijelite vijest