Održan Sabor Gačana u Beogradu

U organizaciji Kluba Gačana, protekle subote tradicionalno je održan Sabor Gačana u beogradskom u Sava centru.

Bratsko i srdačno okupljanje, na početku večeri pozdravio je predsjednik Udruženja Gačana, Svetozar Crnogorac, koji je sve prisutne podsjetio na značaj okupljanja koji je zasnovan na ljubavi prema zavičaju i očuvanju tradicije Gačana i Hercegovine u sredinama gdje žive.

Zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović, u svom obraćanju istakao je da je Gacko opština razvijene privrede, uspješnih kulturnih radnika i umjetnika, studenata i dobrih sportista. Naglasio je da je opština velikih mogućnosti naročito u oblasti turizma, poljoprivrede, prerađivačke industrije i energetike. Zahvalio se na srdačnom gostoprimstvu u Beogradu, i pozvao sve privrednike koji potiču iz Gacka da ulažu u svoj rodni kraj.

Osim predstavnika lokalne vlasti, saborovanju su prisustvovali i predsjednik SPKD „Prosvjeta“ opštinski odbor Gacko, Radomir Vučković, kao i predsjednik Boračke organizacije RiTE Gacko, Miladin Dostinić.

Za veliki doprinos radu ovog društva, ove godine Prosvjetina nagrada je uručena Dejanu Mastiloviću, iz izdavačkog preduzeća Filip Višnjić.

Druženje je uveličao program u kome su učestvovali KUD “Sava Vladislavić” i muška pjevačka grupa Tešan Podrugović iz Gacka, Rajko Petrov Nogo, aforističar Ranko Guzina, guslari Marko Crnogorac i Aleksandar Taušan, pjesnici Božidar Glogovac i Milan Bjelogrlić.

Delegacija opštine Gacko i Udruženja Gačana i ove godine se predstavila u veoma gledanoj emisiji RTS-a “Žikina šarenica”.

 

Podijelite vijest