Održan godišnji koncert KUD-a „Sava Vladislavić“

Proteklog vikenda u Domu kulture u Gacku, održan je četvrti godišnji koncert kulturno-umjetničkog društva koje ponosno nosi ime jednog od legendarnih gačana „Sava Vladislavić“.

Društvo koje je nastalo prije četiri godine, sa samo 16 članova, danas broji preko 200, organizovanih u pet folklornih sekcija, od onih najmlađih, pa sve do članova prve postave. Broj članova iz dana u dan se povećava i zainteresovanost je velika. Uz pratnju guslara ali i zdravičara, Hercegovačke običaje i tradiciju od 2010. godine  šire po mnogim scenama Republike Srpske i Srbije.

I ovaj put KUD „Sava Vladislavić“ okupio je veliki broj poštovalaca i ljubitelja folklornog stvaralaštva. Tokom večeri, pored domaćina, publici su se predstavili gosti iz Lapova, mališani dječijeg vrtića,  čule su se recitacije pjesama, zdravice, kao i strune gusala.

Na kraju večeri, predsjednik udruženja, Lazar Okiljević zahvalio se Opštini Gacko, RiTE Gacko i sindikatima ove dvije organizacije, kao i pojedincima koji su doprinijeli uspješnom radu udruženja. Okiljević je uručio zahvalnice učesnicima večeri i najstarijim članovima KUD-a „Sava Vladislavić“. 

Podijelite vijest