Održan godišnji humanitarni koncert KUD-a „Zelengora“ i guslarskog udruženja „Tešan Podrugović“ iz Gacka

KUD „Zelengora“ i guslarsko udruženje „Tešan Podrugović“ iz Gacka održali su u petak zajednički godišnji koncert. Sportska dvorana u Gacku bila je prepuna, a sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je za liječenje našeg sugrađanina Đuriše Tepavčevića.

Koncert je počeo sa igrama iz Centralne Srbije, a kroz program su se mijenjale folklorne grupe šetajući pjesmom i igrom kroz krajeve Srbije. Članovi KUD-a su imali priliku da se predstave igrama iz Niša, Pčinje, Gnjilana, Šumadije i Zlatibora. U programu su učestvovali svi članovi društva, a raznolikost narodnih nošnji krasila je svaku grupu pojedinačno.

Zdravičar, Krsto Šupić pozdravio je prisutne uz dobru domaćinsku zdravicu, strune gusala su odjekivale kroz dvoranu, a uz pjesme su se predstavili Marko Crnogorac, Radan Bjeloglav i Miajlo Elez. Osim gusala iz udruženja „Tešan Podrugović“ čulo se i nadpjevavanje muške i ženske pjevačke grupe.

Na kraju koncerta svi učesnici su zajedno zapjevali uz gusle.

Prodato je 407 ulaznica, a KUD „Zelengora“ i udruženje „Tešan Podrugović“ su ovim gestom pokazali da će, kao i do sada, pomagati u svim humanim akcijama.

Podijelite vijest