Odbojkašima Gacka sredina tabele nakon jesenje polusezone

Odbojkaši Gacka odigrali na promjenljivo ove polusezone, pa na svom kontu imaju devet bodova u okviru Prve lige Republike Srpske, iz šest odigranih kola, jer su neke utakmice odgođene za proljeće, zbog pandemije, koja je mnogim klubovima zadala velike probleme.

Milan Bošković, trener Gačana, naglašava da se je sve počelo dobro, ali da su kroz prvenstvo igrali po principu toplo – hladno.

„Nažalost, korona je poremetila dosta toga, od treninga, odigravanja utakmica bez publike, pa i samih utakmica. U sezonu smo ušli sa namjerom da što više šansu pružimo mlađim igračima, da se uz iskusnije prvotimce što prije afirmišu. U prva dva kola ostvarili smo dvije pobjede, nakon toga je zbog korone došao period od mjesec dana bez utakmice za nas, nakon toga su uslijedila teška gostovanja, u specifičnim uslovima“, kazao je Bošković.

On naglašava da su u ovom dijelu sezone, upravo gostovanja bila najveći problem, zbog atipničnih okolnosti u kojima se našla i odbojka.

„Zbog situacije sa pandemijom,  gostujuće utakmice smo igrali  u dosta izmjenjenom sastavu, gdje smo dva vikenda igrali po dvije utakmice. S obzirom na okolnosti, zadovoljan sam postignutim. U februaru nas očekuje nastavak prvenstva, gdje imamo svoje ambicije i nadamo se da će se ove sezone prvenstvo završiti na terenu, da neće biti prekinuto kao prošle godine“, dodao je trener Gačana.

Lider nakon jesenjeg dijela šampionata Prve lige RS je Radnik iz Bijeljine, koji iz devet kola ima maksimalan broj pobjeda i 26 osvojenih bodova.

Podijelite vijest