Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Obilježeno 30 godina rada i postojanja „Dječijeg vrtića“ Gacko

Tačno prije 30 godina, JU „Dječiji vrtić“ Gacko otvorila je svoja vrata i prihvatila u zagrljaj prve mališane. Jedna od nesumnjivo najljepših javnih ustanova naše opštine, ispratila je veliki broj djece i učestvovala u njihovom ranom odgoju i vaspitanju. Zbog toga je Dječiji vrtić druga kuća naših mališana.

Danas, uz želju da dugo okuplja i pruža toplinu i sigurnost svih budućih generacija, djeca su vrtiću čestitala rođendan, onako kako oni najbolje znaju – kroz pjesmu i igru.

Ovdje su se sticala prva prijateljstva, prve simpatije, prve ljubavi, ali i prve svađe. Naučile su se prve pjesme, zaigrale mnoge igre i proslavili mnogi dječiji rođendani.

Žena koja je učila, i kako sama voli da kaže, rasla sa djecom vrtića je Stanka Šojić, vaspitačica koja od postanka ove ustanove radi sa djecom. „Mi smo umjetnici, vajari dječijih duša. Svaki dan u prethodnih 30 godina za nas je predstavljao izazov, novi početak, novu šansu da djetetu pružimo radost, sreću i blagostanje“ rekla je Stanka, koja u Dječijem vrtiću radi od njegovog osnivanja. Istakla je da je pravi zadatak na vaspitaču, te da se svi problemi rješavaju u hodu.

Sadašnji i bivši direktor vrtića, Mileta Davidović i Branka Miljuš, i danas su, sa ponosom, po ko zna koji put potvrdili da ova ustanova 30 godina uspješno odgovara svim postavljenim zadacima.

„Od osnivanja vrtića sam ovdje i bila sam prvi direktor. Počeli smo davne 1987. godine sa 85 polaznika. Bilo je poteškoća, ali smo ih prevazilazili. Izgradili smo ovu ustanovu u uzornu i kotiramo visoko na ljestvici školstva Republike Srpske“, rekla je Miljuš.

Dobar ugled vrtića i danas se nastavlja. Davidović je zadovoljan radom i sadašnjeg kadra. „Imamo stručan kadar na svim radnim mjestima i u potpunosti sam zadovoljan radom mojih kolega. Svake godine udovoljimo zahtjevima svih roditelja. Ove godine smo formirali još jednu radnu grupu, kapaciteti su popunjeni i upisano je oko 150 djece u 4 primarne grupe i jednu grupu produženi boravak“, istakaoje Davidović.

Podijelite vijest