Obavljeno testiranje kandidata koji su iskazali interes za obuku u oblasti informacionih tehnologija (IT)

Danas je u sali Skupštine opštine Gacko održano testiranje prve grupe kandidata koji su iskazali interes za obuku u oblasti informacionih tehnologija (IT) prijavom na javni poziv koji je 3. februara objavila opština Gacko.

Savjetnik načelnika za strateško planiranje i razvoj u Opštini Gacko, Saša Slijepčević, rekao je da današnje testiranje predstavlja ulaznicu za IT obuku čija će realizacija započeti na jesen.

„U proceduri je dobijanje akreditacije Srednjoškolskom centru „Pero Slijepčević“ Gacko, koja  će biti međunarodno priznata, a po programu Centra iz Novog Sada. Predavači će biti sugrađani koji već rade u IT sektoru i imaju značajno iskustvo u ovom poslu, kao i predavači iz Srednjoškolskog centra, gdje će se obuka i vršiti“, potvrdio je Slijepčević.

Predviđeno je da kurs traje oko 12 mjeseci.

Projekat IT obuke samo je jedan od načina kroz koje će opštinska uprava opštine Gacko realizovati programe obuke ili prekvalifikacije nezaposlenih građana, a krajnji cilj biće osposobljavanje naših ljudi za ravnopravno učešće na tržištu rada, zapošljavanje i samozapošljavanje.

Podijelite vijest