Obavještenje iz JP „Vodovod“ Gacko

Obavještenje iz JP „Vodovod“, povodom jučerašnjeg prekida u vodosnabdijevanju, prenosimo u cjelosti.

U petak,  08.10.2021. godine došlo je do obustave urednog vodosnabdijevanja građana Gacka. Naime, razlog nestanka vode je nelegalan priključak na glavnoj vodovodnoj liniji na lokalitetu Ponikve, Tabakovića kolibe, koji je ugrozio samo snabdijevanje vodom potrošača tokom jučerašnjeg dana.

Prilikom pokušaja uklanjanja divljeg priključka, naišli smo na otpor lica koje je i izvršilo isti nelegalni priključak. Obavijestili smo inspekcijske organe koji su izašli na lice mjesta i od njih očekujemo preduzimanje zakonskih mjera. JP „Vodovod“ ni u jednom momentu nije svjesno uzgrozilo jučerašnje vodosnabdijevanje, već ulažemo maksimalne napore da građane uredno snabdijevamo vodom, što smo i činili u prethodno veoma sušnom periodu i pored izuzetno lošeg stanja dijelova vodovodnih sistema.

Ubuduće, protiv svih lica koja na bilo koji način ugrožavaju snabdijevanje vodom odnosno vrše nelegalnu potrošnju vode, biće podnesene krivične prijave i u skladu sa zakonom sankcionisani. Iz gore navedenog jasno je da je razlog prekida vodosnabdijevanja opštine Gacko nelegalni priključak na glavnoj vodovodnoj mreži koji je tu prisutan deceniju unazad i neprestano ugrožava vodosnabdijevanje, a ne bilo kakav tehnički kvar. JP „Vodovod“ ne snosi bilo kakvu odgovornost za prekid vodosnabdijevanja opštine Gacko, navodi se u obavještenju.

Podijelite vijest