Nemanja Gordić- Najbolji sportista godine

Košarkaški reprezentativac BiH i član Košarkaškog kluba „Cedevita“ Nemanja Gordić proglašen je najboljim sportistom na jubilarnom 60. „Izboru 10 najboljih sportista Republike Srpske“.
Gordić, koji je proglašen i najboljim sportistom po izboru čitalaca dnevnih novina „Glas Srpske“, rekao je da je prijatno iznenađen priznanjem, koje je najveće u njegovoj dosadašnjoj karijeri, te da će mu ono biti podstrek da nastavi uspješan rad.

Drugo mjesto pripalo je članici Karate kluba „Leotar“ iz Trebinja Dragici Drapić, a treće članici Smučarskog kluba „Romanija“ sa Pala Žani Novaković.

Na četvrtom mjestu našla se članica Teniskog kluba „Mladost“ iz Novog Grada Katarina Jokić, na petom džudista trebinjskog „Leotara“ Mitar Mrdić, šestom Milijana Mijatović iz tekvondo kluba „Soko“ iz Bijeljine, a na sedmom Mladena Petrušić iz Atletskog kluba „Sokolac“.
Na osmom mjestu je članica Plivačkog kluba „Delfin“ iz Banjaluke Ivana Ninković, devetom Verica Simić iz Odbojkaškog kluba „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, a na desetom rukometaš banjalučkog „Borca“ Branislav Obradović.

Najperspektivniji mladi sportisti su Nikolija Stanivuković iz Atletskog kluba „Borac“ iz Banjaluke, Nemanja Nikolić, član Košarkaškog kluba „Igokea“ iz Aleksandrovca, Sanja Milojica iz Stonoteniskog kluba „Prijedor“, kik-bokser Sandro Poletan, Mija Elek iz džu-džicu kluba „Slavija“, streljačica teslićkog „Geofona“ Tatjana Đekanović, Olga Babić iz Kajak-kanu kluba „Vrbas“ Banjaluka, Iva Gojković iz Odbojkašđkog kluba „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada, bokser bijeljinskog „Radnika“ Dašo Sokolović i Tanja Radanović, članica Plivačkog kluba „Leotar“.

(Srna)

Podijelite vijest