Настављена велика акција чишћења и уређења града и околине

У недељу 23. маја, настављена је велика акција чишћења града и околине, у организацији Општине Гацко, а у сарадњи са Црквеном општином, јавним установама и удружењима грађана. Акција се реализовала на путном правцу од Гацка до улаза у тунел Чемерно.

Радници ЈП “Водовод” придружили су се јучерашњој акцији чишћења. Према ријечима в.д. директора “Водовод”, Наташе Андрић, акција је организована око два главна базена која се налазе на подручју боровине. На доњем базену је очишћена огромна количина смећа коју су несавјесни грађани довозили са приколицама и камионима и истресали на дијелу пута према доњем базену.

„Својски смо засукали рукаве и очистили комплетно подручје санитарне заштите око базена. У овој седмици се поставља рампа према доњем базену те ћемо на тај начин спријечити убудуће довоз смећа код базена. Апелујемо и са наше стране на грађане да сви заједно поведемо рачуна за љепше Гацко“, рекла је Андрић.

Чланови КУД „Зеленгора“ Гацко и овај пут су подржали акцију. Кореограф Сања Митрић потврдила је да се јуче одазвало и у чишћењу учествовало педесетак чланова друштва.

„Не само да је добра идеја, већ међу младима буди свијест љепшег живота и природе која нас окружује. Чланови нашег друштва не да подржавају ову акцију већ сваку другу која буде, за добро свих који овде живе“, истакла је Митрић.

На локацији Десивоје радила је и вриједна екипа Дјечијег вртића Гацко. Мишљења су да морамо мијењати свијест грађана, а да неодговорне треба кажњавати.

Започете активности на чишћењу и уређењу, наставиће се и наредни викенд, а у галерији фотографија погледајте природне љепоте наше околине.