Народна библиотека Гацко богатија за нову електронску читаоницу

Народна библиотека Гацко промовисала је јуче електронску читаоницу. Корисницима су сада доступне услуге интернета, фотокопирања и скенирања, а читаоница је опремљена и пројектором. Савремена комуникација са читаоцима омогућена је захваљујући  средствима Министарства Цивилних послова БиХ .

„Наиме, прошле године аплицирали смо Министарству Цивилних послова БиХ са пројектом електронске читаонице. Одобрена су  средства у износу од 10.000 КМ, из којих смо у потпуности опремили читаоницу, набавили рачунаре, полице и инвентар“, каже директорица Народне библиотеке, Милица Лажетић.

„Из редовних средстава из буџета општине Гацко реновиране су и двије канцеларије,  а у наредном периоду планирамо креативне радионице за дјецу“, додаје Лажетић.

Електронска читаоница представља савремени вид претраживања садржаја који кориснику омогућава брз и лак приступ информацијама, што уједно и олакшава коришћење књиге као штампаног медија. Корисници могу добити помоћ библиотекара при претраживању електронских извора.

Народна библиотека Гацко основана је 1957. године, посједује око 23. 000 књига различите грађе. Годишње чланство је око 500 читалаца. Најчитанији аутори су Халед Хосеини и Гијом Мусо, а од домаћих Светислав Басара. Најпопуларнији наслов ове године је познати бестселер „Игра престола“, Џорџа Мартина.

Годишња чланарина библиотеке за приструп књижном фонду  износи 10 КМ, а корисник који жели да користи електронску читаоницу, треба да издвоји такође 10 КМ.

Било да волите електронски начин читања или ипак волите шушкање листова омиљене књиге, топле просторије Народне библиотеке у Гацку су најбољи избор за слободно вријеме у предстојећим зимским данима.