Najveći uspjeh gatačkog sporta: ŽOK “Gacko” osvajač kupa BiH

Srce na teren i sve za voljeni klub. Oni koji su pratili ovaj meč, teško da mogu biti ravnodušni i da utiske mogu prenijeti bez emocija. Izabranice trenera Ivana Maljevića u finalnoj utakmici završnog turnira Kupa BiH, bile su bolje od domaćina, ekipe Jedinstvo Bimala, rezultatom 3:2. Sad već možemo reći da je ishod pošlogodišnjeg finala bila samo puka slučajnost i loš dan.

Naše djvojke u ovu utakmicu su ušle rasterećeno, jer su ostvarile zacrtane ciljeve na početku sezone – svojim igrom su pokazale da su ubjedljivo druga ekipa u BiH, kao i da je razlika u kvalitetu između njih i favorizovanih brčanki sve manja.

“Igrali smo turbulentno i taktički. Na ključne igračice Jedinstva smo stavili dobru odbranu i blokove. Prvi set nije počeo kako treba, ali smo sve nadomjestili u drugoj polovini drugog seta. Mnogo neizvjesnosti je donio treći set, ali je poslednji i odlučujući peti set pripao našim djevojkama. Ovo je najveći uspjeh sporta u Gacku i ove ekipe koja je počela da se formira prije skoro 4 godine, kao pobjednička ekipa, jer uz par iskusnih igračica i naših malih djevojčica, stasala je da i u seniorskoj kategoriji osvaja najsjajnija odličja”, rekao je predsjednik ŽOK-a, Radojica Antunović.

Nekoliko stotina građana okuplljenih na centru, dočekalo je pobjedničku ekipu ŽOK “Gacko”, gdje su svi zajedno proslavili pehar čije je mjesto u našoj opštini. Trener odbojkašica, Ivan Maljević, zahvalio se na velikom dočeku, a pobjedu svog tima ocijenio je kao krunu svoje karijere. Istakao je da se naporan rad isplatio, a dokaz za to je trofej koji se sad nalazi u njihovim rukama.

Predsjednik ŽOK-a, Radojica Antunović zahvalio se svim sponzorima, a prije svega opštini Gacko, i načelniku Milanu Radmiloviću, koji će tokom sedmice u svom kabinetu upriličiti prijem za zlatne djevojke.

Za najbolju igračicu finala u Brčkom proglašena je odbojkašica Gacka, Katarina Popović.

Narednih dana, naše odbojkašice se nalaze na zasluženoj kraćoj pauzi, nakon koje ih čeka polufinale protiv Kule iz Gradačca, i ponovo finale plej – ofa Prvenstva BiH protiv ekipe Jedinstva.

 

Podijelite vijest