Najbolji junior SK “Mladost” Ivan Slijepčević na Internacionalnom streljačkom turniru u Beogradu

Najbolji junior SK “Mladost” iz Gacka, Ivan Slijepčević, proteklog vikenda je sa trenerom, učestvovao na Memorijalnom Internacionalnom streljačkom turniru „Ištvan Poljanac“, koji je održan sedmi put u Sportskom centru Vojne Akademije u Beogradu. Na turniru je učestvovalo 9 nacija, Mađarska, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, BiH, Gruzija, Jermenija, Salvador i Srbija. Srpski strijelci su osvojili pet medalja u seniorskoj i jednu u juniorskoj konkurenciji.

Strijelci iz Republike Srpske su takođe imali dobre rezultate i osvojili više medalja.

Ivan Slijepčević je u subotu, u juniorskoj konkurenciji, osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju rezultatom 556 krugova. Prvo mjesto je osvojio takmičar iz Gruzije sa 557 krugova, a treći je bio takmičar iz Bugarske.

Slijepčević je u seniorskoj konkurenciji zauzeo 11. mjesto.

U nastupu, u nedelju, u seniorskoj konkurenciji Slijepčević je pogodio 559 krugova ali nije uspio ući u finale i zauzeo je 13. mjesto. Zlato je osvojio Gruzijac Mosulašvili, koji je u subotu bio drugi iza Damira Mikeca, koji u nedelju nije nastupio.

U okviru turnira na stadionu Vojne Akademije, održano je takmičenje u target sprintu. To je nova disciplina u programu Svetske streljačke federacije,a podrazumijeva kombinaciju trčanja i gađanja vazdušnom puškom.

Podijelite vijest