Најбољи јуниор СК “Младост” Иван Слијепчевић на Интернационалном стрељачком турниру у Београду

Најбољи јуниор СК “Младост” из Гацка, Иван Слијепчевић, протеклог викенда је са тренером, учествовао на Меморијалном Интернационалном стрељачком турниру „Иштван Пољанац“, који је одржан седми пут у Спортском центру Војне Академије у Београду. На турниру је учествовало 9 нација, Мађарска, Бугарска, Македонија, Хрватска, БиХ, Грузија, Јерменија, Салвадор и Србија. Српски стријелци су освојили пет медаља у сениорској и једну у јуниорској конкуренцији.

Стријелци из Републике Српске су такође имали добре резултате и освојили више медаља.

Иван Слијепчевић је у суботу, у јуниорској конкуренцији, освојио друго мјесто и сребрну медаљу резултатом 556 кругова. Прво мјесто је освојио такмичар из Грузије са 557 кругова, а трећи је био такмичар из Бугарске.

Слијепчевић је у сениорској конкуренцији заузео 11. мјесто.

У наступу, у недељу, у сениорској конкуренцији Слијепчевић је погодио 559 кругова али није успио ући у финале и заузео је 13. мјесто. Злато је освојио Грузијац Мосулашвили, који је у суботу био други иза Дамира Микеца, који у недељу није наступио.

У оквиру турнира на стадиону Војне Академије, одржано је такмичење у таргет спринту. То је нова дисциплина у програму Светске стрељачке федерације,а подразумијева комбинацију трчања и гађања ваздушном пушком.