Najava: Izložba slika Tanje Pikule – „Empirija“

U petak, 17. juna, u 20 časova, u Galeriji Doma Kulture u Gacku, biće otvorena izložba slika naše sugrađanke, akademske grafičarke Tanje Pikule.

“Izložba pod nazivom “Empirija” bavi se tematikom čovjeka i njegovog unutrašnjeg svijeta. Za razliku od prethodnog ciklusa ovaj čovjek je dosta jači, dobio je svoj karakter i ima jasnu percepciju svijeta. On poziva, moli i objašnjava, a spreman je donekle da mijenja svijest i svijet. Detalji na rukama i prenaglašene šake pričaju priču o kompletnoj izložbi”, kaže Tanja za svoje slike koje su nastale u prethodne tri godine.

Tanja Pikula je rođena 1976. godine u Mostaru. Diplomirala je na Fakultetu umjetnosti u Prištini, u klasi prof. Zorana Jovanovića – Dobrotina. Svoje stvaralaštvo je prezentovala na 15 samostalnih izložbi. Veliki broj kolektivnih izlaganja u zemlji i regionu realizovala je kroz umjetničke produkcije Likovnih kolonija, članstva u udruženjima i kroz uspješne umjetničke projekte. Član je hercegovačkih likovnih udruzenja ULUIH “Milorad Ćorović” i Međunarodna umjetnička kolonija “Kolo”.

Selektork je Likovne kolonije “Gacko – Klinje” od 2013. godine.

Zadovoljstvo nam je da pozovemo sugrađane i ljubitelje umjetnosti da dođu i vide ovu fenomenalnu izložbu, slike velikih formata koje su našle mjesto u prostoru Doma kulture u Gacku, poručuju organizatori – JU “Kulturno – sportski centar” Gacko.

Dobro došli!

Podijelite vijest