Načelnik Milinković: „Snijeg više ne smije da iznenadi službe zadužene za čišćenje“

Sve gradske ulice na području opštine Gacko su prohodne, a čišćenje snijega je i dalje u toku, potvrdio je načelnik Opštine Gacko, Ognjen Milinković. Za razliku od prethodnih godina, snijeg koji je pao proteklog vikenda ovaj put nije iznenadio službe zadužene za čišćenje i održavanje putne komunikacije. Kako kaže Milinković, održavanje puteva kako na gradskom tako i na seoskom području obavljaće se uredno i na vrijeme.

“Nova opštinska vlast je opredijeljenja za prave promjene koje su odmah vidljive na opštu korist građana i opštine Gacko. Odmah u subotu smo dogovorili da se angažuje mehanizacija na čišćenju gradskih ulica. U prvom momentu nismo mogli stupiti u komunikaciju sa direktorima preduzeća zaduženih za čišćenje, pa smo angažovali mašine iz preduzeća Termoelektrana koje su tokom vikenda čistile ulice. Visina prvog snijega u Gacku nije zabrinjavajuća, ali ne želimo izgovore. Treba i mora odmah da se reaguje, snijeg više ne smije da iznenadi one koji su zaduženi za njegovo čišćenje”, rekao je Milinković.

Dvije mašine kojima gazduje Rudnik i Termolektrana Gacko juče su očistile gradsko područje, a ovoga jutra zatekli smo ljudstvo i mehanizaciju preduzeća „Komus“, koji su ručno i mašinski uklanjali sniježne nanose sa ulica i trotoara. Kako su nam potvrdili u ovom preduzeću, formiran je tim koji će u buduće koordinisati da putevi budu prohodni.

Ni seoski putevi neće biti zanemareni, potvrdio je Milinković. U ove svrhe, protekla vlast raspisala je postupak javne nabavke, koji je u toku.

Na radost najviše onih najmađih, u Gacku je proteklog vikenda pao prvi snijeg, a čišćenje ulica počelo je odmah.

Podijelite vijest