Načelnici opština Istočne Hecegovine u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Članovi Izvršnog Savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine, juče su imali sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Razgovarano je o saradnji u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i drugim sektorima, te boljem povezivanju sa Srbijom.

Osim načelnika opštine Gacko, Milana Radmilovića, gradonačelnika Trebinja i načelnika opština Berkovići, Ljubinje, Nevesinje i Istočni Mostar, sastanku su prisustvovali i Dušan Mrakić, Državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Grigorije Veselinović, Savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i  vodoprivrede, Vera Janković, iz sektora turizma u Ministarstvu privrede, Čedomir Janjić, zamjenik gradonačelnika Zrenjanina, Zorica Đerić Stojčić, Pomoćnik ministra u Ministarstvu saobraćaja, Anka Vojvodić i Petar Mrgud iz Privredne komore Srbije, Miroslav Linta, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, te brojni predstavnici udruženja Hercegovaca koja djeluju u Srbiji.

Istaknuto je da je Istočna Hercegovina područje sa velikim, ali neiskorišćenim potencijalima. Na sastanku je ukazano da je saradnja sa Srbijom neophodna, radi opstanka i bolje budućnosti Hercegovine.

Na sastanku su donijeti zaključi o saradnji izbeđu Republike Srbije i regije Istočne Hercegovine, te o zajedničkim projektima u oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i energetike, koji treba da se realizuju u narednom periodu.

 

Podijelite vijest