Na regionalnim takmičenjima srednjoškolci iz Gacka postigli odlične rezultate

Proteklog vikenda učenici SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko, u Bileći i Trebinju učestvovali su na regionalnim takmičenjima iz fizike, mehanike, mašinske grupe predmeta i ostvarili dobre rezultate.

Na regionalnom takmičenju iz fizike koje se održalo u Trebinju, učenica prvog razreda Gimnazije iz Gacka, Anđela Crnogorac, osvojila je 3. mjesto pod mentorstvom prof. Laure Dostinić.

Na regionalnom takmičenju iz mehanike, učenici prvog razreda Mašinske škole SŠC „Pero Slijepčević“, pod mentorstvom prof. Milanke Okiljević, osvojili su sva tri mjesta. Prvi je bio Luka Ivanović, drugi Jovan Beatović dok se na trećem mjestu našao učenik Milan Nikolić.

Kada je u pitanju mašinska grupa predmeta, na prvom mjestu našao se Marko Todić, dok je drugi bio Predrag Fržović, učenici četvrtog razreda Mašinske škole iz Gacka, pod mentorstvom profesora Olge Lažetić, Rade Mastilović i Srđana Mandića.

Kada su u pitanju sportska takmičenja, srednjoškolci su i na tom polju pokazali spretnost koja je rezultirala dobrim plasmanom na regionalnom takmičenju u Bileći. Ženska košarkaška ekipa, pod mentorstvom prof. Miljana Glušca, osvojila je 2. mjesto, a muška 3 mjesto.

Ambasada SAD, u saradnji sa Ministarstvom, organizuje takmičenje u spelovanju pod nazivom „Pčelica sricanja“. Na ovom takmičenju koje će se održati u aprilu u Trebinju, SŠC „Pero Slijepčević“ će predstavljati: Saška Tepavčević učenica drugog i Elena Milošević učenica prvog razreda Gimnazije, pod mentorstvom prof. Nataše Milošević.

Podijelite vijest