Milan Babić seniorski reprezentativac Srbije u kik boksu

Uvijek je čast nastupati za reprezentaciju koju volimo. Svim srcem, u ringu prvi put ovog vikenda za seniorsku reprezentaciju Srbije, najbolji sportista Gacka za prošlu godinu i član Kik – boks kluba “Tigar” Milan Babić, imaće priliku pokazati svoj sportski talenat, ali i opravdati pedigre i potvrditi klasu.

Naime, na poziv selektora reprezentacije Srbije, Srđana Radulovića, on će u Kraljevu od 15 – 17. juna nastupati za reprezentaciju Srbije, čime mu je, kako je rekao, ukazana velika čast i privilegija.

Babić će učestvovati u disciplini lou – kik do 75 kilograma.

Zadovoljstvo je izrazio i trener KBK “Tigar” Veselin Đuričić, koji naglašava da je ovo plod dugogodišnjeg rada i zalaganja na treninzima.

“To je nešto što želim od prvog dana bavljenja trenerskim poslom, da neko iz našeg kluba bude reprezentativac Srbije, ili više njih što će sigurno biti u budućnosti” rekao je Đuričić i dodao da ih u Kraljevu očekuje ozbiljno takmičenje sa respektabilnim borcima.

Prema riječima Đuričića, Milan je odavno izrazio želju da nastupa pod zastavom Srbije.

“Postavio je sebi cilj da svojim ostvarenim rezultatima na Prvenstvu Srbije izbori mjesto u reprezentaciji, što je i uradio”, rekao je Đuričić.

Podsjećamo, Milan Babić je 2018. godine postao profesionalni prvak Evrope u disciplini K-1, što je do sada najveći sportski uspjeh u istoriji našeg grada.

Podijelite vijest