Mališani vrtića obilježili Dan planete

Noseći transparente i maske koje ukazuju na značaj današnjeg datuma, mališani Dječijeg vrtića iz Gacka, simboličnom šetnjom gradskim ulicama danas su obilježili Dan planete Zemlje.

“Zdrava priroda, zdravi ljudi”, “Moli Vas zeleni list, imajte to na umu, da ne prljate nikad ni livadu ni šumu”, “Za ljepši svijet posadi jedan cvijet”, samo su neki od transparenata koje su prethodnih dana napravili uz pomoć roditelja i vaspitača.

U današnjoj šetnji učestvovalo je 60 djece, starije i srednje grupe. Prema riječima direktora vrtića, Jelene Gutović, namjera je bila skrenuti pažnju odraslih da čuvamo planetu i da je to obaveza svih nas.

“Današnjom šetnjom htjeli smo podsjetiti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj živimo, na zagađenost naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine”, rekla je Gutović.

U Dječijem vrtiću prije sedam dana održana je ekološka radionica sa djecom i njihovim roditeljima, na kojoj su pravili maske i transparente koje su danas nosili u šetnji. Podsjetili su na značaj reciklaže, pa su od plastičnih čepova i čaša pravili različite predmete.

Podijelite vijest