Mališani u humanitarnom maskenbalu “Moja mašta može svašta”

U organizaciji JU „Dječiji vrtić“ Gacko, Centra za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ i JU „Kulturno-sportski centar“ Gacko, u petak 25. oktobra, organizovan je prvi dječiji maskenbal “Moja mašta može svašta”.

U maskenbalu, koji je bio humanitarnog karaktera, čarobnost i maštovitost pokazalo je 120 mališana Dječijeg vrtića, učenika prvog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Gacka i Avtovca, kao i djeca Udruženja “Rastimo zajedno”. Djeca su, makar na trenutak, bila u ulozi svojih omiljenih super heroja i likova iz crtanih filomva. Organizatori su bili i više nego zadovoljni, a Dom kulture je bio ispunjen do poslednjeg mjesta.

“Još uvijek smo pod utiscima i svi smo i više nego zadovoljni. Zaista je bilo bajkovito i čarobno, a sve u cilju humanosti i dobročinstva što je bio osnovni cilj večeri”, rekla je direktor Dječijeg vrtića, Jelena Gutović.

U ime tročlanog žirija, direktor KSC Anđelka Boljanović istakla je da su sva djeca samim učešćem pobjednici. Bilo je teško odlučiti koje su maske ipak bile malo bolje od drugih.

“Donijeli smo zajedničku odluku da su sve maske najbolje, svi učesnici su pobijedili i svi su dobili skromne poklone koje je obezbijedio CDSP “Rastimo zajedno”. Ipak, bilo je veoma teško napraviti izbor koje maske su bile najmaštovitije, koje su se ipak izdvajale od drugih, pa smo na kraju odlučili da podijelimo još 30 nagrada, više nego je planirano”, istakla je Boljanović.

U revijalnom dijelu programa učestvovali su KUD „Sava Vladislavić“ i Muzička škola „Sveti Roman Melod“, a sva prikupljena sredstva zaslugom naših mališana, biće uručena porodici Elez iz Gacka.

Podijelite vijest