Mališani Dječijeg vrtića obilježili praznik Cvijeti

Već duži niz godina JU“ Dječiji vrtić“ Gacko obilježava Cvijeti, praznik kojim Srpska pravoslavna crkva proslavlja sjećanje na ulazak Isusa Hrista u Jerusalim. I ove godine, mališani su uz pomoć vaspitača i roditelja ispleli najljepše vjenčiće od cvijeća. Loše vremenske (ne)prilike spriječile su ih da i ovaj put šetnjom od Vrtića do crkve obilježe ovaj sveti dan, kao što je to bio običaj prethodnih godina.

“Mi ovaj praznik obilježavamo odlaskom u crkvu Svete Trojice, pričešćem djece i izvođenjem skromnog programa u dvorištu crkve. Djeca se raduju obilježavanju Cvijeti, ali nam je kiša ovaj put pokvarila planove pa je program izostao”, rekle su nam vaspitačice iz Dječijeg vrtića.

S obzirom da su Cvijeti i Vrbica, koja se obilježava dan ranije, praznici djece i cvijeća ,naši mališani su protekle nedelje sa svojim vaspitačima proširili znanje o ovom prazniku. Naučili su da je na taj dan Isus Hrist ušao u Jerusalim na magarcu, a djeca i odrasli su ispred njega bacali odjeću i grane palminog drveta.

Podijelite vijest