KUD “Sava Vladislavić”: Pokloni za djecu udruženja “Rastimo zajedno”

Članovi Udruženja za očuvanje narodne pjesme i igre “Sava Vladislavić” Gacko, danas su posjetili Udruženje za djecu sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno”. Proteklog vikenda održali su humanitarni koncert sa svojim prijateljima iz Lapova i Markovca, a novac od prodatih karata iskoristili su za kupovinu poklona mališanima koji borave u centru. Danas je bila prilika da ih tim povodom posjete i obraduju.

“Uz pomoć naših prijatelja iz Srbije koje smo ugostili proteklog vikenda, organizovali smo jedan humanitarni koncert uz želju da novac doniramo ovoj ustanovi. U dogovoru sa osobljem koje ovdje radi, odlučili smo da mališanima poklonimo didaktički materijal, bojanke i ostale korisne stvari koje oni koriste tokom svog boravka ovdje. Rado se uključujemo u sve humanitarne aktivnosti i naravno da ćemo nastaviti u tom pravcu i u narednom periodu”, rekao je jedan od koreografa, Aleksandar Lečić.

Na ovom gestu u ime mališana zahvalila se predsjednica Upravnog odbora, Gordana Kekić, ističući da nije prvi put da sarađuju sa udruženjem “Sava Vladislavić”.

“Dok je ovakvih mladih ljudi razbijaju se predrasude i prihvata se različitost. Jedno veliko hvala svima koji su se sjetili naših mališana”, rekla je Kekić.

Podijelite vijest