Udruženje „Sava Vladislavić“ na Devetom Raljskom prelu

I ove godine, od 25. do 28. avgusta, članovi Udruženja za očuvanje narodne pjesme i igre „Sava Vladislavić“ iz Gacka, bili su učesnici Raljskog prela u Smederevu. Uz podršku MZ Ralja, domaćin ove tradicionalne manifestacije bio je KUD „Despot Đurađ“ iz Smedereva.

Naši folkloraši predstavili su se sa dvije koreografije. U službi očuvanja tradicije i narodnih običaja, na ljetnoj pozornici zaigrali su igre iz Leskovca i Hercegovine, koja je posebno ostavila utisak na posjetioce.

„I ove godine smo posjetili naše dugogodišnje prijatelje i bili dio Raljskih svečanosti. Učešće je uzelo oko 25 naših članova. Nosimo najljepše utiske sa putovanja“, rekao je predsjednik Udruženja, Lazar Okiljević.

Pjevačka grupa ovog Udruženja u nedelju ide na Sabor srpskog pjevanja u Vojkovićima, gdje će pokušati osvojiti još jednu nagradu, nakon nedavno osvojenih prvih mjesta u Dobrićevu i Slivljima. Nakon toga, 17. septembra biće učesnici i Festivala folklora u Brčkom.

Podsjećamo da je u toku i upis novih članova koje ovo Udruženje vrši svakog radnog dana, osim petka, od 19 časova, u prostorijama SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko.

Podijelite vijest