KUD „Sava Vladislavić“ na četvrtom Saboru dječijeg folklora u Bileći

U organizaciji kulturno-umjetničkog društva „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće, proteklog vikenda, KUD „Sava Vladislavić“ iz Gacka bio je jedan od učesnika IV Sabora dječijeg folklora pod nazivom „Djeca u očuvanju narodne tradicije“, koji je pored takmičarskog imao i humanitarni karakter. Oko 25 članova omladinskog sastava našeg društva, u novoj nošnji,  na saboru su se predstavili igrama iz Šumadije.

U takmičarskom dijelu programa učestvovali su i KUD “Zahumlje” iz Nikšića, KUD “Ljubinje” iz Ljubinja, KUD “Alat Svislajon” iz Trebinja, KUD “Zora Hercegovine” iz Bileće (Brusnik), KUD “Igalo” iz Igala, i KUD “Nevesinje” iz Nevesinja, kao i domaćin takmičenja kulturno-umjetničko društvo „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće.

U revijalnom dijelu programa, publici su se predstavili domaćin sabora kao i Udruženje guslara i epskih pjesama “Vojvoda Vlatko Vuković” Bileća.

Prema ocjeni žirija, pobjednik ovoga sabora bio je KUD „Alat Svislajon“ iz Trebinja, a prikupljena sredstva biće namijenjena kao pomoć stanovništvu ugroženom poplavama.

Podijelite vijest