KUD “Sava Vladislavić”Gacko na turneji po Srbiji

Njegujući narodne običaje, kroz igru i pjesmu, KUD Sava Vladislavić je nastavio predstavljanje običaja narodnog stvaralaštva, ovaj put višednevnom turnejom po Srbiji.

Početak turneje obilježen je nastupom u Velikom Orašju gdje je svoje umjeće naš KUD predstavio kroz igre iz Hercegovine, Vlaške igre, solo pjevanjem i zvukom drevnog instrumenta.

Turneja se nastavila gostovanjem u Lapovu, gdje su se premijerno predstavili igrama iz Šumadije uz pratnju svog orkestra. U prepunom Domu kulture, standardni program osvježili su zdravicom Krsta  Šupića kao i šaljivim monologom autora Mime Karadžića „Prva bračna noć“.

Između nastupa, članovi KUD-a su u okviru slobodnog vremena obišli turističke destinacije toga kraja.

Turneja je zaokružena nastupom u Smederevu u Ralji, gdje je upriličen i svečani ručak kod predsjednika mjesne zajednice i predsjednika KUD-a iz Ralje, nakon čega je uslijedilo i večernje druženje KUD-ova.

U znak zahvalnosti na gostoprimstvu i dobroj organicaziji, predsjednik KUD-a Sava Vladislavić, Lazar Okiljević, je darivao ikonu majke Bogorodice predsjedniku KUD-a Lapovo, Dejanu Petroviću.

Iz uprave KUD-a najavljuju da će u skorije vrijeme biti realizovan i Godišnji koncert u Gacku.

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite vijest