KSC Gacko: Počela škola plivanja

U ponedeljak, 3. jula u organizaciji “Kulturno sportskog centra” Gacko, a u realizaciji Plivačkog kluba „Leotar“ iz Trebinja počela je ljetna škola plivanja – obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja, za djecu iz Gacka. Obuka se vrši na Olimpijskom bazenu „Banje“ u  Trebinju, instruktori su iz PK Leotar, a sa djecom iz Gacka idu i dva profesora fizičke kulture iz KSC, jedan radnik obezbjeđenja i povremeno ostali radnici.

Upisano je 140 djece raspoređenih u dvije kategorije. U prvu grupu je raspoređeno 49 djece, a u drugu 91.

Prva grupa (starija uzrasna kategorija djeca od 1998. do 2006. godišta) na obuku idu ponedeljkom, srijedom i petkom, a druga grupa (djeca od 2006. do 2012. godišta) utorkom, četvrtkom i subotom.

„Škola plivanja je u planu rada KSC, a roditelji su obuku uplatili plivačkom klubu. U saradnji sa Domom zdravlja iz Gacka obezbijeđena je stalna pratnja medicinske sestre za mlađe uzrasne kategorije, a povremeno i ljekara. Idemo u jutarnjim časovima, zbog visokih temperatura. Čas traje sat vremena, 45 minuta i 15 minuta pripreme, a ukoliko je djetetu potreban individualan pristup i to se radi. Djeca se pridržavaju pravila, dogovorene vremenske dinamike i reda ponašanja. Zadovoljni su i radnici i pratnja djece, a najvažnije je da su djeca srećna i da jedva čekaju da ponovo idu”, kaže direktor KSC „Gacko“, Anđelka Boljanović.

Na početku obuke obavljeno je osnovno testiranje znanja plivanja i izvršeno rangiranje grupa po znanju.  Obuka će trajati mjesec  dana, a na kraju će se obaviti završno testiranje.

Prevoz je organizovan, a troškove prevoza snosi Opština Gacko.

 

Podijelite vijest