Kraj odbojkaške polusezone u MOK “Gacko”

Takmičarska sezona u skoro svim sportskim kolektivima u Gacku za ovu godinu privodi se kraju. Na zasluženi odmor odlazi i Muški odbojkaški klub „Gacko“, koji nakon odigranih 11. kola trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli Premijer lige. Poslednju ovosezonsku utakmicu na domaćem terenu igrali su protiv ekipe iz Kaknja.

„Sezonu smo startovali sa podmlađenom ekipom jer je par starijih igrača prestalo sa aktivnim igranjem. Na početku smo imali problema sa povredama i teškim rasporedom, a kasnije smo uspjeli kompletirati ekipu i ostvarili smo bitne pobjede“, ističe trener odbojkaša, Milan Bošković.

Cilj MOK „Gacko“ ove sezone je opstanak u ligi i afirmacija mlađih igrača. Posebno ističu Danila Vukovića i Petra Koprivicu, od kojih u narednom periodu očekuju da preuzimaju odgovornost na terenu i budu nosioci igre.

Ističu da je trenutno najveći problem u klubu teška finansijska situacija koja može dovesti u pitanje nastavak takmičenja ali i osipanja ekipe.

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim igračima na trudu i zalaganju koji su i pored svih pomenutih problema dali svoj maksimum u dosadašnjem dijelu prvenstva, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli klubu u funkcionisanju“, kaže Bošković. 

Odbojkaši odmaraju do 20. januara, nakon čega se vraćaju na teren i meču protiv ekipe Radnika iz Bijeljine.

Podijelite vijest