Konačna rang lista za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja i razvoja privrede Opštine Gacko za 2023. godinu

Opština Gacko raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja i razvoja privrede Opštine Gacko za 2023. godinu.

Po okončanju Javnog poziva Komisija koja je imenovana od strane Načelnika obavila je razgovor sa svim zainteresovanim kandidatima koji su se prijavili na Javni poziv.

Na osnovu provjere i ocjene pristiglih prijava, kao i razgovora sa potencijalnim kandidatima utvrđena je Konačna rang lista koju možete pogledati OVDJE.

Javnim pozivom za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja i razvoja privrede opštine Gacko za 2023. godinu planirana su podsticajna sredstva u iznosu od 100.000 KM, a ukupno je podneseno osam zahtjeva po kojima je ostvareno pravo na podsticaje u iznosu od 34.583 KM.

Podsjećamo, dodjela podsticajnih sredstava ima za cilj da osigura unapređenje poslovnog ambijenta i podsticanje privrednog razvoja, povećanje obima ekonomske aktivnosti, podršku razvoja preduzetništva sa akcentom na žensko preduzetništvo, povećanje broja zaposlenih, tehnološko unapređenje procesa rada, razvoj malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnog, zanatskog i uslužnog sektora te poboljšanje životnog standarda i održivog privrednog razvoja na području opštine Gacko.

Podijelite vijest