Knjiga “Udahnuto djetinjstvo” predstavljena gatačkoj publici

Zbirka priča “Udahnuto djetinjstvo” autorke Snežane A . Topalović, koja govori o ljudima iz prošlosti i njihovim sudbinama, predstavljena je sinoć gatačkoj publici u prepunoj čitaonici Narodne biblioteke.

O Snežaninoj knjizi govorili su profesori Dragana Ćorić i Jelena Kosović.

Prvi dio knjige naziva se “Sjećanja”, dok drugi nosi naziv “Neko novo vrijeme”, a neke od njih mogli smo čuti sinoć.

Svaka priča iz ove knjige priča je o životu običnog čovjeka, o onim pravim i iskonskim vrijednostima, te nas na neki način i opominje da se dva puta zapitamo, živimo li prebrzo i koliko vremena posvećujemo vrijednostima koje se novcem ne mogu kupiti.

Izrazi prošlog vremena, te razlika između “babe i bake” pobrala je simpatije gatačke publike, pa čak natjerala i suze u očima.

“Meni je posebno drago što sam u Gacku, konačno. Hercegovinu nosim u duši, odrasla sam uz taj prelijepi narod i to jednostavno osjećam kao nešto moje, iako sam rođena u Sarajevu. Prvi dio knjige su “Sjećanja, dok je drugi dio knjige “Neko novo vrijeme”. Takođe, poslije Bijeljine gdje živim i imam najviše “pratilaca”, odmah nakon toga je ovaj prostor istočne Hercegovine. Većina priča su autobiografske, a moje pisanje ima samo jedan cilj, da u ljudima probudi neku emociju”, kazala je Snežana A. Topalović.

Autorka je rođena Sarajka, djetinjstvo, osnovnu i srednju školu provela je u Kalinoviku, a još od srednje škole piše. Poručuje kada u ljudima probudi ono nešto iskonsko, to je najveća nagrada za nju, što samim tim i znači da je priča kvalitetna.

Ono što su primjetili, svi sinoć prisutni, da se njene priče čitaju i slušaju, tako da maksimalno drže pažnju svih generacija.

Organizatro promocije bili su Javna ustanova „Narodna biblioteka“ i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz naše opštine.

Podijelite vijest