Kik – bokser Milan Babić odličan na Evropskom prvenstvu u Turskoj

Milan Babić, član Kik – boks kluba “Tigar” iz Gacka plasirao se juče među osam najboljih boraca Evrope u Antaliji, pod zastavom Srbije, u kategoriji 75 kg disciplina “lou kik”.

On je na početku šampionata Starog kontinenta bio bolji od Bugarina Hristoa Hristova, a u borbi za polufinale u ringu će rukavice ukrstiti sa predstavnikom Izraela Sakasom Loaijem.

Trener Kik – boks kluba “Tigar”, Veselin Đuričić, rekao je da je ovo veliki uspjeh s obzirom da je u konkurenciji bilo 15 takmičara i da Babić ima veoma teške uslove u kojima radi.

“Sam odlazak na Evropsko prvenstvo za nas je uspjeh. Babić nastupa za reprezentaciju Srbije budući da kik – boks savez Republike Srpske i kik – boks savez Srbije imaju potpisan protokol o saradnji i naši takmičari mogu nastupati pod zastavom Srbije. Svaka pobjeda je ogromna na skupu najboljih evropskih kik – boksera”,  dodao je Đuričić.

Podsjećamo, Milan Babić je aktuelni prvak Balkana, a zlatnom medaljom okitio se ovog ljeta u Kraljevu.  Babić je 2018. godine postao i prvak Evrope što je najveći uspjeh našeg sporta do sada.

Podijelite vijest