Juče realizovana akcija čišćenja grada i okoline

Na inicijaticu Crkvene opštine Gacko, u saradnji sa javnim ustanovama, državnim i privatnim preduzećima, juče je uspješno realizovana velika akcija čišćenja i uređenja grada i okoline.

Odazvalo se oko 200 građana spremnih da pomognu i tako našu okolinu učine ljepšom i zdravijom. Čišćeno je po grupama, a prikupljeno je više stotina džakova otpada u gradu i uz magistralne pravce prema Trebinju, Nevesinju i Foči.

“Briga crkve za životnu sredinu nije nešto što je neobično, već se od Starog zavjeta pa kroz Novi zavjet provlači da nam je priroda data na upotrebu ali i lijepu brigu i staranje, i da je svaki čovjek sveštenik tvorevine. Crkva ima i teološki razlog da se brine za okolinu, a drugi razlog je činjenica da grad treba urediti i očistiti. Ovom akcijom trudimo se da apelujemo na svijest građana da ne odlažu otpad na ovaj i ovakav način”, rekao je starješina hrama Svete Trojice, Velimir Kovač.

Akcija je podstakla i pojedine stanare koji su juče uredili zelenilo i prostor oko svojih zgrada i stambenih objekata.

Iz Komunalne policije opštine Gacko najavljuju veće kontrole i rigoroznije mjere kada je u pitanju odlaganje otpada.

Organizator akcije je bila Crkvena opština Gacko, a u realizaciji su uzeli učešća: Opština Gacko, RiTE Gacko, JP “Komus”, “Vodovod”, Srednjoškolski centar “Pero Slijepčević” Gacko, “Kulturno-sportski centar” Gacko, “Antikorozija”, Društvo dobrovonjnih davaoca krvi Gacko, Crveni krst Gacko, Centar za socijalni rad Gacko, Radio Gacko, Turistička organizacija Gacko, kao i veliki broj građana koji su se samostalno pridružili akciji. 

Podijelite vijest