JP „Vodovod“ A.D. Gacko: Obavještenje korisnicima komunalnih usluga

Iz preduzeća „Vodovod“ A.D. Gacko, pozivaju sve građane opštine, korisnike i potrošače vode sa javnog vodovoda, da u roku od 10 dana uklone sve nelegalne priključke sa kojih se vrši navodnjavanje bašte, voćnjaka, napaja stoka, jer , kako ističu u Vodovodu, zbog takvog ponašanja pojedinaca dolazi do nestašica u snabdijevanju vodom što prouzrokuje restrikcije.

Poslije ovog roka od 10 dana ekipa formirana od radnika J.P.“Vodovod“ A.D. Gacko i Komunalne policije opštine Gacko će krenuti na teren, u kontrolu i provjeru postojanja nelegalnih priključaka i neregistrovane potrošnje vode.

Na licu mjesta za postojanje nelegalnih priključaka i izvođenja samovoljnih radova na mreži javnog vodovoda, kaznit će se korisnik komunalne usluge, fizičko lice u iznosu od 200,00 KM. Ukoliko se prekršaj ponovi i isto lice ne ukloni nelegalni priključak, za povratnike će se izreći kazna u visini od 500,00 KM.

Takođe, iz Vodovoda apeluju na potrošače vode da do 01. septembra ove godine, izmjeste vodomjere izvan kuća i pomoćnih objekata (garaža, štala itd.).

Ukoliko korisnici komunalnih usluga ne izmjeste vodomjere do 01.septembra, ista ekipa sastavljena od radnika J.P. “Vodovod“ A.D. Gacko i Komunalne policije, vršiće kontrolu izvršenog izmještanja vodomjera, te će korisnike koji ne budu izmjestili vodomjere izvan kuća i pomoćnih objekata isključiti sa vodovodne mreže.

Obaveza izmještanja vodomjera i ugradnja istih izvan kuća i pomoćnih objekata, propisana je Zakonom o komunalnim djelatnostima (Sl. glasnik R.S. br: 14/11) i članom XXIV Odluke o vodovodu i kanalizaciji skupštine opštine Gacko koju je Skupština opštine usvojila 17.10.2012. godine.

U članu LXX ove Odluke su propisane prekršajne kazne za pravna i fizička lica koja:

  • Izvrše priključenje na vodovodnu mrežu bez znanja preduzeća J.P.“Vodovod“ A.D. Gacko,
  • Ako fizička lica vrše neregistrovnu potrošnju vode iz javnog vodovoda,
  • Ako fizičko lice na bilo koji način ošteti mrežu javnog vodovoda, te su propisane kazne i za druge slučajeve nezakonitog postupanja.

 

Podijelite vijest