JP “Komus” Gacko: U toku akcija čišćenja snijega

Temperature u porastu proteklih dana dozvolile su radnicima Komusa da krenu u akciju čićenja ledenih naslaga koje su zarobile gradske ulice i trotoare. Prema riječima tehničkog direktora JP „Komus“, Mila Vujičića, do sada je očišćena ulica Kraljice Jelene, jedan dio kod pijace, Nemanjina ulica, a sada je u toku čišćenje centra grada. „Temperature su već u plusu, može se skidati led, tako da ranije nismo mogli raditi ovo što danas i proteklih dana radimo“, rekao je Vujičić.

On je dodao da je u gradu i naseljenim mjestima čišćenje otežano, zbog većeg prometa saobraćaja ali i zbog ne tako dobre saradnje sa građanima. „Komus je tu da pruži adekvatnu uslugu građanima, ali isto tako očekujemo dobru saradnju, na obostranu korist“, dodao je Vujičić.

Radnici Komusa mašinski i ručno led uklanjaju ispred prilaza javnim ustanovama i na trotoarima. Za odvoženje snijega, angažovali su vozilo preduzeća „Antikorozija“.

Za sutra je u planu čišćenje ledenih naslaga u školskom dvorištu OŠ „Sveti Sava“ Gacko, a ova akcija se nastavlja i narednih dana.

 

 

Podijelite vijest