JP “Komus” Gacko: Počelo proljećno uređenje grada

Radnici JP „Komus“ Gacko počeli su sa aktivnostima proljećnog uređenja grada. Dolaskom proljeća, čiste se javne površine od pijeska i soli koji su posipani u većim količinama zbog jake zime, a u planu je i pranje ulica i trotoara.

Prema riječima tehničkog direktora JP “Komus”, Mila Vujičića, polako se uređuju zelene površine, čisti smeće, staro lišće i drugi ostaci koji su završili na zelenim površinama. „Tu spada i okopavanje i gnojenje postojećih sadnica, žive ograde, ukrasnih grmova, ruža, kao i orezivanje, popravka korpi za otpadke, parkovskih klupa i iskopavanje novih gredica i priprema zemljišta za nove sadnice koje planiramo zasaditi“, kaže Vujičić.

Osim ovog preduzeća i građani rade na uređenju svojih dvorišta. Među njima su i stanari zgrade SP 70 u ulici Srpskih Ratnika, koji su protekli vikend organizovali veliku akciju čišćenja i uređenja parkinga i zelenih površina oko zgrade.

JP “Komus” poziva sugrađane, škole, organizacije, ustanove i udruženja da se uključe u akciju čišćenja kako bi na taj način zajedno dali doprinos da naš grad bude uređeniji i ljepši.

„Apelujemo na nadležne u Opštini da organizuju akciju čišćenja i po mjesnim zajednicama, uz putne pravce korita rijeke Mušnice i Gračanice. Pozivom na 059/472-530, sav otpad koji se prikupi čišćenjem oko zgrada, podruma kao i kabasti otpad, biće premješten na gradsku deponiju otpada“, saopšteno je iz JP „Komus“.

Podijelite vijest