Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Jedrenje na Desivoju

I ove godine JU „Kulturno – sportski centar“ Gacko uspješno je realizovao dvodnevnu obuku jedrenja na dasci, na jezeru Vrba (Desivoje). Desetak instruktora Jedriličarskog kluba iz Kragujevca imali su dovoljno strpljenja da prenesu svoje znanje svima koji su htjeli da se oprobaju u ovom sportu.

Jedrili su svi koji su to željeli, stariji od 15 godina, kako su to organizatori i predvidjeli – od slučajnih prolaznika, do onih koji su obuku sa nestrpljenjem očekivali. Organizatori su bili zadovoljni druženjem i ovogodišnjim interesovanjem.

Prema riječima direktora JU KSC, Anđelke Boljanović, jedan od ciljeva jeste da se iskoriste potencijali jezera i privuku turisti, ali i osposobiti stručni kadar ove ustanove, kako bi, u bliskoj budućnosti i sami pokrenuli školu jedrenja.

„Ove godine smo mnogo opuštenije ušli u realizaciju projekta, s obzirom da je cijela priča dobila pozitivne kritike prošle godine. To nam je bio vjetar u leđa da nastavimo ove godine, a broj posjetilaca sve govori. Cilj nam je da što više turista privučemo na naše jezero, ali i da u nekoj bliskoj budućnosti osposobimo naš stručni kadar, i da uz pomoć sponzora i sami osnujemo malu školu jedrenja u Gacku“, kaže Boljanović.

Glavni sponzor i ove godine bila je Opština Gacko.

Od uprave Jedriličarskog kluba dobili su poziv da desetak djece budu njihovi gosti u Kragujevcu i tako učestvuju u besplatnoj obuci na specijalnim jedrilicama. Prema odluci menadžmenta KSC-a, ovo je dobra prilika da nagrade onu djecu koja su bila najbolja u školi plivanja ove godine.

Kulturno – sportsko ljeto se nastavlja i narednih dana. Kao što je već najavljeno, na programu je Likovna kolonija „Gacko – Klinje“, potom turnir u fudbalu koji se obilježava pod nazivom „Gacko – Fudbalski grad 2019“ u saradnji sa Radanom Simunovićem, kao i košarkaški turnir u saradnji sa košarkašem iz Gacka, Obradom Tomićem.

Podijelite vijest