Izvještaj sa Devetnaeste redovne sjednice Skupštine opštine Gacko

U sali Skupštine opštine Gacko, u petak 17. jula održana Devetnaesta redovna sjednica Skupštine opštine.

Sjednicu je otvorio predsjednik SO-e Jovan Kovačević, u prisustvu sekretara Dragana Jegdića, potpredsjednika SO-e Koste Milićevića, zamjenika načelnika opštine Radoice Antunovića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Ranka Markovića, načelnika  Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti Dragana Papovića, načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Alekse Zelenovića, načelnika odjeljenja za inspekcijske poslove Dragica Jovović, službenika za odnose sa javnošću, predstavnika Radio Gacka i Herceg  Televizije.

Na sjednici je razmatrano 15 tačaka dnevnog reda.

Na početku zasjedanja, usvojen je zapisnik sa Osamnaeste redovne sjednice koja je održana 05. juna  2015. godine.

Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Gacko za 2014. godinu usvojen je sa 9 glasova za, 3 protiv i 2 uzdržana. Dragan Papović, načelnik  Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti dao je uvodne napomene na dokument.

Budžetom opštine Gacko za 2014. godinu planirani su ukupni prihodi u iznosu od 9. 693 972, 00 KM. Ostvareni ukupni prihodi za 2014. god. iznose 9. 600 150, 00 KM ili 99,03% u odnosu na planirane.

Informacija o stanju lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata u opštini Gacko za 2014. godinu prihvaćena je sa 9 glasova za, 1 protiv i 3 uzdržana, a pojašnjenja je dao načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Aleksa Zelenović.

Izvještaj o snabdijevanju građana Gacka pitkom vodom sa Prijedlogom mjera, JP “Vodovod” A.D. Gacko usvojen je sa 10 glasova za , 1 protiv, 3 uzdržana. Prema riječima Gorana Lučića, direktora JP “Vodovod” situacija u preduzeću je ozbiljna. Gašenjem Planinskog dobra, Hidrogradnje, Ugostiteljskog i uvođenjem industrijske vode na RiTe Gacko na godišnjem nivou je izgubljeni oko 250.000,00 KM.  Aleksa Zelenović, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu potvrdio je da projekat dopunskog vodosnabdijevanja sa Pridvoričkog vrela teče po planu.

Informacija o stanju na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS, Biroa Gacko jesnoglasno je prihvaćena. Na evidenciji se nalazi 990 lica koja aktivno traži zaposlenje.

Izvještaj Odbora za praćenje namjenskog korišćenja kreditnih sredstava za period 01.01.2014. do 20.06.2015. godine usvojen je sa 13 glasova za i 1 uzdržanim, a  pošto u navedenom periodu nije bilo plasiranih kredita doneseno je rješenje o razrješenju odbora.

Bez rasprave je usvojen Izvještaj o radu Opšte zemljoradničke zadruge Gacko za 2014. godinu, a prihvaćena je Informacija o zdravstvenoj zaštiti stočnog fonda u opštini Gacko za 2014. godini.

Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu Opštinske boračke organizacije Gacko za 2014. godinu. Izvještaj je pohvaljen i pozitivno ocijenjen.

Donešena je  Odluka o davanju saglasnosti na Listu spomenika i spomen obilježja od velikog značaja za opštinu Gacko, koje je sačinilo odjeljenje za Opštu upravu. Uvodne napomene  dao je Ranko Marković načelnik Odjeljenja za opštu upravu. Na teritoriji naše opštine nalaze se 23 spomenika od značaja za opštinu.

Izvještaj o radu Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko za 2014. godinu jednoglasno je usvojen.

Za člana Opštinske izborne komisije imenovana je Slobodanka Okuka, dipl.ekonomista sa iskustvom u provođenju izbora.

Riješena su dva predmeta Imovinsko-pravnih odnosa, a odborničkih pitanja nije bilo.

  

                                                        

Podijelite vijest