Изненађење за малишане: У току уређење дворишта Дјечијег вртића у Гацку

Запослени у ЈУ „Дјечији вртић“ Гацко у понедељак су покренули акцију уређења дворишта ове установе. Марљиве руке васпитача и директорице вртића од понедељка осликавају прољећне мотиве веселих боја, а то ће радити и наредних дана. Кажу, биће ово изненађење за све малишане који бораве у овој установи, а који ће опет бити са њима када се пандемија вируса корона заврши. Прижељкују да то буде ускоро, јер како истичу, дјечија граја и осмијеси недостају и дају смисао свему.

„Сви смо јако забринути како ће изгледати повратак дјеце у вртић, због тренутне ситуације везане за вирус, па смо одлучили да им приредимо изненађење тако што ћемо исцртати плочнике и “оживити” двориште вртића. Васпитачице које су мало вјештије цртају на плочнику а затим се остали радници прикључују и заједно фарбамо. Радови ће трајати и наредну седмицу. Поред тога што ће визуелно изгледати љепше, водили смо рачуна да се дјеца забаве“, рекла је директорица вртића, Јелена Гутовић.

Чувена „школица“, стаза са стопалима, словима, бубамара сат  – само су неки од мотива који полако „ничу“ на плочнику дворишта. Директорица Гутовић каже да су се идеје рађале једна за другом и шаљиво додаје да неће бити довољно плочника за све што су замислили. Чини се да су овом акцијом на неки начин и вјесници краја пандемије новог вируса који утиче на све нас. Како год, вирус ће проћи а двориште вртића ће бити чаробан кутак за игру гдје ће дјеца развијати машту и играти игре без граница.

Подсјећамо, Кризни штаб општине Гацко одлуку о отварању ове установе због мјера предострожности пролонгирао је до даљњег.

Издвојили смо неколико фотографија уређења, које су објављене и на њиховој званичној Фејсбук страници.